Om oss

Prisma Akustik & Service HB (organisations nummer 916627-9209-0100) startade 1990-03-05 av Sören och Agneta Holmberg. Firman har F-skattsedel och lämnat årliga deklarationer till Skatteverket sedan starten. Momsredovisning har även gjorts årligen.

Nu under våren 2021 kommer Sören Holmberg gå på sjukhusbehandling på Karolinska sjukhuset NKS och vi har då anlitat kollegan Per Olof Larsson som har mångårig erfarenhet inom audiometerkalibrering och hörseltekniska lösningar för hörselskadade och döva. Ring honom på mobil 073 9661766 om ni inte får svar/återkoppling av mig inom någon dag.

Webbhotellet har problem med firmamail så sänd mail till vår G-mail

Mailadress: holmbergsoren@gmail.com

Postadress:

Prisma Akustik  Service HB c/o A S Holmberg Kopparvägen 25 1tr   176 72 Järfälla

Vi har sedan starten utfört, akustikbesiktningar, akustikmätningar, beräkning av hur akustikförbättringen skall gå till, bullermätningar, föreläsningar om behovet av god akustikmiljö, montering av absorbenter, ljusmätningar, slinginstallationer, slingkontroller, framtagning av portabla slinganläggningar, framtagning av testutrustning för teleslingeanläggningar och kontroll av hörapparater, kalibrering av screeningaudiometrar, tillverkning av väskor till audiometrar och kontroll av blodtrycksmätare.

Sören Holmberg har ingenjörsutbildning på SSTA (Stockholms Stads Tekniska Aftonskola 1971) och utbildade sig även på Speciallärarhögskolan HÖR 2 inom hörsel. Sören har arbetat både inom privata, Landsting och Stat. Privat på LIC (Landstingens Inköpscentral) med reparation av hörapparater och installation av hörteknik hos brukare, inom Stockholms läns landsting bland annat inom Audiologiska kliniker (på Danderyds sjukhus, Huddinge sjukhus och Karolinska Universitetssjukhuset). Inom den Statliga sektorn varit anställd på Hällsboskolan då den fanns i Sigtuna och på Åsbackaskolan då den fanns i Gnesta. Han var även periodvis anställd under 1990-talet på Manillaskolan då den låg på Djurgården och har även under 2018-2020 varit timanställd på Manillaskolan och Hällsboskolan på Campus i Stockholm.

Underläsåret 2013-2014 genomförde SPSM projektet HODA där Sören Holmberg var den som utförde alla akustikmätningar och kontrollerna på den hörseltekniska utrustningen i de ca 100 skolor som besöktes.

År 2015 pensionerades både Agneta och Sören holmberg från sina fasta anställningar men hörsel och akustik konsultverksamheten fortsatte. Så under 2017 – 2018 var Sören Holmberg teknikexpert (”Slingdoktorn”) i samband med att HRF (Hörselskadades Riksförbund) genomförde utbildning runt om i landet i samband med deras projekt SLINGKOLLEN.

Sören Holmberg arbetar idag med  konsultuppdrag inom akustikförbättring och hörseltekniska installationer på uppdrag av företag som Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, AB Transistor, Bo Edin AB, Hörservice Pontus Egerö AB med flera.

De bilder som visas på hemsidan är tagna av Sören Holmberg eller Agneta Holmberg